• امروز : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 January - 2025
9

چالش‌های ملی و بین‌المللی محیط‌زیست نیازمند راه‌حل‌های نخبگانی است

  • کد خبر : 1032
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
چالش‌های ملی و بین‌المللی محیط‌زیست نیازمند راه‌حل‌های نخبگانی است

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی به مناسبت روز جهان محیط زیست گفت: از همه صاحب‌نظران در حوزه محیط زیست تقاضا دارم تا برای برون رفت از چالش‌های محیط‌زیستی در عرصه‌های ملی، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی راه‌حل‌های خردمندانه خود را ارائه دهند. به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، علی […]

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی به مناسبت روز جهان محیط زیست گفت: از همه صاحب‌نظران در حوزه محیط زیست تقاضا دارم تا برای برون رفت از چالش‌های محیط‌زیستی در عرصه‌های ملی، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی راه‌حل‌های خردمندانه خود را ارائه دهند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، علی سلاجقه در پیامی به مناسبت هفته محیط‌زیست بیان داشت: محیط‌زیست فصل مشترک تمام مردم جهان برای یک هدف مشترک جهت حفاظت از بنیادی‌ترین میراث بشر است.

متن پیام به شرح ذیل است:

« بسم الله الرحمن الرحیم

امروز محیط‌زیست با فاصله، جدی‌ترین و اصلی‌ترین مقوله و چالش پیش روی بشر است. دولت‌های غربی از قرون گذشته تا به امروز پرچم‌دار استفاده بی‌رویه از منابع تجدیدناپذیر آب، خاک و هوا در جهان بودند و اکنون با شعار «توسعه پایدار» سعی دارند در روند پیشرفت کشورهای در حال توسعه خلل وارد کنند در حالیکه به هیچ کدام از تعهداتی که خود بانی آن بودند، عمل نکردند.

فارغ از این سیاست دوگانه، احترام به طبیعت و حفظ محیط‌زیست یک اصل بنیادین شرقی به ویژه بخش جدایی‌ناپذیر جغرافیای بزرگ فرهنگی- سیاسی ایران اسلامی از پیش از اسلام تاکنون بوده است. مسلمانان همانگونه که خداوند در قرآن کریم در آیه 19 سوره حجر می فرمایند: «وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ شَيْءٍ مَوْزُونٍ»، به این قانون الهی اعتقاد ویژه دارند که وزانت و هم سنگی بین همه عناصر طبیعت باعث تعادل و مهیا شدن شرایط زیست می شود. و هر شئ‌ای جایگاه و رتبه‌‌ای در این عالم دارد. و این تعادل و توازن همان مفهوم «تعالی» در فرهنگ ایرانی اسلامی ما در مقابل «توسعه پایدار» غربی است که جای خالی توجه به آن بیش از پیش احساس می‌شود.

دولت مردمی انقلابی سیزدهم از بدو آغاز ماموریت خود به دور از شعارزدگی و تبلیغات و با هدف‌گذاری دقیق توسط ریاست محترم دولت، شهید جمهور، حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی به خوبی توانست نه تنها در برابر زیاده خواهی‌ها در قبال محیط‌زیست میهن اسلامی بایستد بلکه با تمامی توان با استفاده از ظرفیت های قانونی و روش بنیانی زمینه ای را برای پیشرفت اقتصادی و پیشران‌های کشور فراهم نماید و حرکت کردن بر روی این خط باریک و شرافتمندانه خدمت به ملت بزرگ ایران، تنها با راهنمایی‌های سید شهیدان خدمت امکان پذیر بود.

سازمان حفاظت محیط زیست در طول این دوره سه ساله توانست ضمن بازنگری و به روز کردن 2 قانون اصلی محیط زیست و مهیا کردن لایحه اصلاحی مبتنی بر شرایط روز و پدیده های نوظهور در راستای تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی مبتنی بر مشارکت آحاد مردم با راه اندازی بیش از 2 هزار خانه محیط زیست در استان های مختلف کشور و تدوین و جمع آوری دانش بومی در حوزه محیط‌زیست رویداد بزرگی را رقم بزند که برای اولین بار در کشور انجام گرفت. همچنین این سازمان توانست برای اولین بار خسارات حیات وحش به مزارع و دام ها را از طریق بیمه و صندوق ملی محیط‌زیست پرداخت کند. برای اولین بار در تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سازمان حفاظت محیط‌زیست در راستای تحقق اهداف متعالی سیاست خارجه دولت در تقویت دیپلماسی محیط‌زیستی، دو کنفرانس منطقه‌ای و بین‌المللی گردوغبار را با حضور بیش از 50 کشور و 15 نهاد بین‌المللی برگزار کرد. که در نهایت منجر به هم سویی و بسیج همه کشورهای جهان در قالب قطعنامه سازمان ملل متحد برای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نهایتا مهار این پدیده مزاحم فراگیر گردید.

ارزشگذاری اقتصادی 90 درصد زیست بوم کشور، تفویض اختیار 27 عنوان وظایف اجرایی در قالب منطقه بندی به استان ها، پیاده سازی سیستم ارجاع کار خوداظهاری، پایش و ارزیابی فلزات سنگین در خروجی دودکش‌ها، راه‌اندازی سامانه همیار محیط‌بان و عضویت 18 هزار داوطلب تاکنون از جمله دیگر اقداماتی است که برای اولین بار در دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست انجام گرفت.  از طرفی راه اندازی سامانه های الکترونیکی و پایش و همچنین حذف گره های مفسده انگیز در پایش های بیمارستان و پتروپالایش و سامانه ای نمودن فرآیندها و همچنین رفتن به سمت و سوی شفاف سازی فرآیند ارزیابی در زمره این هدفگذاری می‌باشد.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی محیط زیست به دوستداران آب و خاک میهن اسلامی، هفته محیط‌زیست را فرصتی مناسب برای تبیین این چالش‌ها و ایجاد بحث‌ها و گفتگوهای نخبگانی پیرامون این موضوعات می‌دانم و از همه صاحب‌نظران در این حوزه تقاضا دارم تا برای برون رفت از چالش‌های محیط‌زیستی در عرصه‌های ملی، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی راه‌حل‌های خردمندانه خود را ارائه دهند و در آخر اذعان می نمایم چنانچه توفیقی حاصل شده است مرهون الطاف خفیه الهی، رهنمودها و دغدغه های شهید جمهور عزیز، خون گرانبهای شهیدان عزیز محیط زیست و ایثارگران عزیز در نهایت بدنه کارشناسی خدوم و دلسوز محیط زیست کشور بوده است. بامید ظهور»

لینک کوتاه : https://safiranesabz.ir/?p=1032

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.