• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
3

نایبند طبس

  • کد خبر : 688
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴
نایبند طبس

مسئول اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان طبس در گفت و گو با پایگاه خبری سفیران سبز گفت: یکی از جاذبه های شاخص این روستا زندگی کردن مردم به شکل سنتی است که مورد توجه توریست های داخلی و خارجی قرار گرفته است و علیرغم صعب العبور بودن مسیر، تورهای گردشگری زیادی به […]

مسئول اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان طبس در گفت و گو با پایگاه خبری سفیران سبز گفت: یکی از جاذبه های شاخص این روستا زندگی کردن مردم به شکل سنتی است که مورد توجه توریست های داخلی و خارجی قرار گرفته است و علیرغم صعب العبور بودن مسیر، تورهای گردشگری زیادی به این منطقه سفر می کنند.

رسول بهبهانی گفت: شهرستان طبس دارای هفت روستای هدف گردشگری از مجموع 14 روستای هدف گردشگری استان خراسان جنوبی است. نایبند در 220 کیلومتری شهرستان طبس و در جنوب آن قرار دارد و جمعیت آن 155 خانوار و حدود 600 نفر است.

بهبهانی با اشاره به اینکه علت نامگذاری این روستا به دلیل صعب العبور بودن مسیر است به طوری که نای افراد گرفته می شده و به نایبند معروف شده، گفت: نایبند آب و هوایی متعادل کوهستانی دارد و نسبت به مناطق همجوار آب و هوای بهتری دارد و از اوایل مهر تا اردیبهشت سال بعد بهترین زمان سفر به این منطقه است. به دلیل کویری بودن منطقه، در فصول کویرنوردی که از مهرماه شروع و تا اسفند ادامه می یابد گروه های آفرود و سافاری به این منطقه سفر می کنند. به دلیل وجود بلند ترین قله استان خراسان جنوبی  که قله نایبند است معمولا مورد استقبال تورهای کوهنوردی سراسر کشور نیز قرار می گیرد و برای صعود به قله عازم این منطقه می شوند.

مسئول اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری طبس با بیان اینکه گویش و لهجه مردم این منطقه با سایر نقاط طبس متفاوت است و باعث شده که مورد توجه گردشگران قرار می گیرد، گفت: روستا از نظر باغات مرکبات و مزارع نخیلات غنی است و امرار معاش مردم بیشتر از طریق باغداری و صنایع دستی است اما به دلیل قرارگیری در محور ترانزیتی مشهد-کرمان اکثرا کامیون دار هستند اما رشته هایی مانند: حصیر بافی، سبد بافی، بوریا بافی نیز به عنوان صنایع دستی این روستا عرضه می شود و اخیرا هم در فهرست ملی هنرهای میراث نا ملموس کشور هم به ثبت رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه این روستا بیشتر به دلیل بافت تاریخی و منظر فرهنگی معروف شده گفت: شکل و نوع معماری این روستا یکی از جاذبه های آن تلقی می شود زیرا این روستا شکل پلکانی دارد و بر روی دامنه کوه ساخته شده است و حیاط یک خانه پشت بام خانه پایینی را تشکیل می دهد. عمده مصالح به کار رفته در ساخت منازل از شاخ و برگ گیاهان، تنه درختان نخل و خشت و گل است. به دلیل عدم تخریب خانه های قدیمی روستا و تجهیز آنها، توانسته اند اقدام به پذیرش تورهای داخلی و خارجی کنند و از آنها به عنوان اقامتگاه های گردشگران استفاده می کنند. هر چند به صورت رسمی و قانونی سه اقامتگاه بومگردی دارای پروانه بهره برداری در این روستا وجود دارد.

بهبهانی گفت: در مجاورت روستا، پناهگاه حیات وحش نایبندان قرار دارد با تنوع جانوری شامل: یوزپلنگ، کل، بز، قوچ و میش که در این منطقه زندگی می کنند. آب گرم های معدنی در این روستا وجود دارد که معروفترین آنها آب گرم دیگ رستم است. از دیگر جاذبه ها می توان به باغ تاریخی گلشن، منطقه نمونه گردشگری مرتضی علی اشاره کرد به طوری که در ایام عید حدود دو میلیون نفر از این منطقه بازدید می کنند.

وی در پایان گفت: این روستا به عنوان نگین روستاهای هدف گردشگری طبس با مردم خونگرم و مهمان نواز و با لهجه خاصشان و نوع معماری این روستا می تواند برای گردشگران خاطرات دلچسب و رضایتمندی آن ها را به ارمغان بیاورد.

لینک کوتاه : https://safiranesabz.ir/?p=688

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.